Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιθυμία της Κίνας για περαιτέρω συνεργασία με χώρες της ASEAN

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2021-01-09 17:12:53
  • Προβολές:
  • 478

Τη δημιουργία μιας νέας εποχής που θα χαρακτηρίζεται από ειρήνη, ανάπτυξη και συνεργασία επιδιώκει η Κίνα με τις περαιτέρω ανταλλαγές με τις χώρες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi. 
Το 2020 αποτέλεσε μια σπουδαία χρονιά για τις σχέσεις των δύο πλευρών καθώς έγιναν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί συνεργάτες η μία για την άλλη για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεργασίας τους. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε βέβαια από τον υπουργό, ο οποίος τόνισε ότι «Προωθήσαμε από κοινού την υπογραφή της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP), η οποία γέννησε την πιο υποσχόμενη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών στον κόσμο με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τη μεγαλύτερη οικονομική συγκέντρωση. Πρόκειται για μια ιστορική επανάσταση στη συνεργασία Κίνας-ASEAN. Από την ίδρυσή της, η σύμπραξη αυτή ήταν πάντα προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, πρωτοποριακή και ανταποκρινόμενη στην εξέλιξη των καιρών. Έχει γίνει το πιο επιτυχημένο και ζωντανό παράδειγμα περιφερειακής συνεργασίας». 
Ο ίδιος, τέλος, σημειώνοντας ότι η Κίνα και η ASEAN γιορτάζουν φέτος την 30η επέτειο από τη σύναψη των διαλογικών τους σχέσεων, επεσήμανε ότι η χώρα του ανυπομονεί να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση των δεσμών των δύο πλευρών. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)