Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη μπρούντζινου κυμβάλου 3.000 ετών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-11-06 19:05:36
  • Προβολές:
  • 838

Ένα τεράστιο μπρούντζινο κύμβαλο που χρονολογείται από την ύστερη Δυναστεία Shang (περίπου 1600 π.Χ - 1046 π.Χ) ανακαλύφθηκε στην Επαρχία Hunan της κεντρικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών πολιτιστικών κειμηλίων. 
Το αρχαίο αυτό κρουστό όργανο έχει 52 εκ. ύψος και 33 κιλά βάρος και βρέθηκε σε καλή κατάσταση καθώς το σχήμα του είναι αναλλοίωτο ενώ μόνο η επιφάνειά του έχει μερικώς διαβρωθεί. Όπως ανέφερε ο Gao Zhixi, μέλος την εθνικής επιτροπής αναγνώρισης των πολιτιστικών μνημείων και ερευνητής του Μουσείο Hunan, το κύμβαλο έχει έντονες λαξευμένες μορφές ζώων στη μεγαλύτερη επιφάνειά του καθώς και διακοσμητικά μοτίβα συννέφων και κεραυνών πάνω και γύρω από τη λαβή. Κοινή πεποίθηση των ειδικών είναι ότι το κύμβαλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί σε θρησκευτικές τελετές στις οποίες λάτρευαν τους θεούς της φύσης. 
Η ανακάλυψη αυτή είναι μεγάλης ιστορικής αξίας και γι΄ αυτό τώρα οι ειδικοί θα ασχοληθούν με την αποκατάσταση του κυμβάλου, τη διεξαγωγή ανασκαφών στο μέρος που βρέθηκε το κύμβαλο, την αναζήτηση της πηγής του και την περαιτέρω διερεύνηση των ιστορικών κειμηλίων στις γύρω περιοχές.