Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

60 χρόνια φιλίας μεταξύ Κίνας- Γκάνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-11-06 19:01:16
  • Προβολές:
  • 625

Την επέτειο των 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Γκάνα, χώρα της δυτικής Αφρικής, γιόρτασαν οι δύο χώρες με την έκδοση αναμνηστικών γραμματοσήμων που σχεδιάστηκαν από ειδικούς και των δύο χωρών και απεικονίζουν διάφορα στιγμιότυπα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών έργων με τη στήριξη της Κίνας στη Γκάνα. 
Αξιωματούχοι από την κινεζική πρεσβεία στη Γκάνα συμμετείχαν στην εκδήλωση με τους ομολόγους τους από την αφρικανική χώρα και πραγματοποίησαν συζητήσεις και δηλώσεις. Ο Ζhu Jing, επιτετραμμένος της Κινεζικής Πρεσβείας στη Γκάνα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παρουσίασης των γραμματοσήμων, επεσήμανε ότι η έκδοση των αναμνηστικών γραμματοσήμων αποδεικνύει τις διπλωματικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. 
«Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε και να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση που υποδεικνύεται από τους αρχηγούς μας και δε θα σκεφτούμε να αποφύγουμε καμιά προσπάθεια για να εμβαθύνουμε τις διπλωματικές σχέσεις, να διευκολύνουμε τις ήδη ισχυρές οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες και να ενισχύσουμε τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών έτσι ώστε να υπάρξουν αμοιβαία οφέλη. 
Από την πλευρά της αφρικανικής χώρας, ο Υφυπουργός Επικοινωνιών, George Andah, τόνισε ότι η Γκάνα είναι αφοσιωμένη στη σχέση της με την Κίνα «αφού μοιραζόμαστε αμοιβαίως επωφελή αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε την ανθρώπινη ικανότητα και τις υποδομές στις χώρες μας». 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)