Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ερευνητικό κέντρο της Huawei στο Παρίσι

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-26 18:47:53
  • Προβολές:
  • 800

Το έκτο ερευνητικό κέντρο στη Γαλλία άνοιξε ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei στα μέσα Οκτωβρίου 2020. Έχοντας πάρει το όνομά του από τον Γαλλο- Ιταλό μαθηματικό Joseph- Louis Lagrange το νέο αυτό ερευνητικό κέντρο είναι αφιερωμένο στη θεμελιώδη έρευνα των μαθηματικών και των υπολογισμών. 
Τα προηγούμενα πέντε ερευνητικά κέντρα που έχει δημιουργήσει η Huawei στη Γαλλία από το 2013 εστιάζουν κυρίως στην εφαρμοσμένη έρευνα σε τομείς όπως οι ασύρματες επικοινωνίες, η τεχνητή νοημοσύνη, ο σχεδιασμός, η επεξεργασία εικόνας και οι αισθητήρες. Το νέο αυτό κέντρο εστιάζει στα μαθηματικά και τους υπολογισμούς γιατί σύμφωνα με τον Merouane Debbah, διευθυντή του Κέντρου στη Γαλλία, «με το κέντρο επιθυμούμε να συμβάλουμε στην προώθηση των ορίων της επιστήμης σε αυτόν τον τομέα και να προετοιμάσουμε τις πρωτοποριακές καινοτομίες του αύριο». 
Το νέο κέντρο θα φέρει σε επαφή περίπου 30 επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων 10 από το εξωτερικό, των οποίων το έργο θα μοιραστεί με τον ακαδημαϊκό κόσμο και την επιστημονική κοινότητα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei σε δελτίο τύπου.