Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

«Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ: Μια στιγμή του φεγγαριού που θα θυμάσαι» επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-26 18:46:11
  • Προβολές:
  • 1296

Χορηγούμενη από το Γραφείο Διεθνούς Ανταλλαγής και Συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και φιλοξενούμενη από το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα η διαδικτυακή πολιτιστική εβδομάδα ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία. 
   Κατά τη διάρκεια των 8ήμερων εκδηλώσεων, τον διαδικτυακό πολιτισμό περιέβαλαν θέματα όπως η κληρονομιά του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, η κουλτούρα του, το φεστιβάλ και η σύγχρονη Κίνα, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η ψυχαγωγία και η απόλαυσή του. Τα θέματα αυτά δημιούργησαν μια ποικιλία νέων μορφών και περιεχομένων, όπως εικονική έκθεση, διαδικτυακή συναυλία, σύντομα βίντεο, διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση, διδασκαλία σε τάξη, εμπειρία αλληλεπίδρασης και πολλά ακόμη. 
   Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η νέα επιδημία, το ελληνικό κοινό κλήθηκε να συμμετάσχει στο «σύννεφο» και να βιώσει μια εντυπωσιακή και λεπτομερή ξενάγηση στην κινεζική κουλτούρα.     Η κυρία Ελένη, απόφοιτη του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε πως μαθαίνει κινεζικά εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια, έχοντας περάσει τις εξετάσεις για το Ηsk4 και προετοιμαζόμενη για το ΗSK6. Aυτή τη φορά, παρακολούθησε το πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον σύντροφό της, ο οποίος, επηρεαζόμενος από εκείνη, ενδιαφέρθηκε για τον κινεζικό πολιτισμό και δηλώνει έτοιμος να μάθει περισσότερα γι΄αυτόν. 
Η κυρία Τέση, λογίστρια που διατηρεί λογιστικό γραφείο στην Chinatown, μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας όπου μένουν πολλοί Κινέζοι, όταν τελείωσε τη δουλειά της το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου, παρακολούθησε με τον βοηθό της τις διαδικτυακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ. Η κυρία Τέση τόνισε ότι αγαπά πολύ τον κινεζικό πολιτισμό αλλά λόγω της επιδημίας ήταν αναγκασμένη να ακυρώσει το ταξίδι που είχε προγραμματίσει τον Αύγουστο στην Κίνα, γεγονός που τη στενοχώρησε και την απογοήτευσε. 
Εξέφρασε την ευχαρίστησή της στο Γραφείο Διεθνούς Ανταλλαγής και Συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα για τον προσεκτικό σχεδιασμό, αφού τους έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εικονική γιορτή χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σπίτι τους.  Ο κύριος Νίκος που είχε ζήσει πολλά χρόνια στην Κίνα ανέφερε ότι συγκινήθηκε πολύ όταν επισκέφθηκε την Κίνα μέσω των διαδικτυακών εκδηλώσεων και μπόρεσε να νιώσει την έντονη εορταστική ατμόσφαιρα μέσα από την οθόνη. 
Αυτή η διαδικτυακή εβδομάδα πολιτισμού θα επιτρέψει σε περισσότερους Έλληνες φίλους να κατανοήσουν και να δώσουν προσοχή στους κινεζικούς πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους, να ενισχύσουν περαιτέρω τη διεθνή επιρροή και τη δημοτικότητα των τουριστικών προορισμών της Κίνας, και να προετοιμάζουν συνεχώς την ταχεία ανάκαμψη και ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού μετά την επιδημία και την επιτυχημένη διοργάνωση της πολιτιστικής και τουριστικής χρονιάς της Κίνας- Ελλάδας το 2021, προωθώντας ταυτόχρονα την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ πολιτισμών και ανθρώπων.