Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιθεώρηση στην Επαρχία Guangdong από τον Κινέζο Πρόεδρο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-26 18:44:48
  • Προβολές:
  • 670

Ταξίδι επιθεώρησης στην Επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας πραγματοποίησε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις 12 Οκτωβρίου 2020 με σκοπό να συνομιλήσει με τους τοπικούς άρχοντες αλλά και με τους κατοίκους. 
Στην πόλη Chaozhou συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος επισκέφθηκε τα τοπικά πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, όπως την αρχαία γέφυρα, έναν αρχαίο πύργο πύλης και έναν δρόμο που έχει κατά μήκος του αρχαίες αψίδες με σκοπό να ελέγξει τις εργασίες αποκατάστασης και προστασίας των πολιτιστικών κειμηλίων, την αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών πηγών. 
Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην εν λόγω επαρχία, ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη επίσης στον Όμιλο Chaozhou Three-Circle (Group) Co., Ltd, έναν κατασκευαστή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών τεχνολογίας όπου ενημερώθηκε για την εγχώρια καινοτόμα δράση της εταιρίας, την παραγωγή και τη λειτουργία της. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επαρχία Guangdong είναι η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία στην Κίνα και η οικονομία της είναι η μεγαλύτερη απ΄ όλες τις άλλες επαρχίες στη χώρα. Η Οικονομική Ζώνη στο Δέλτα του Ποταμού Περλ αποτελεί πυρήνα της υψηλής τεχνολογίας, της βιομηχανίας και του ξένου εμπορίου. Η συγκεκριμένη κινεζική επαρχία δεν ξεχωρίζει μόνο μέσα στην Κίνα αλλά μπορεί να συγκριθεί και με πολλές άλλες περιοχές του εξωτερικού αφού το 2019, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ήταν περίπου 1.6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς μεγαλύτερο από της Ισπανίας. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)