Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας – Αιγύπτου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-26 18:44:15
  • Προβολές:
  • 909

Με σεμινάριο που διοργάνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Πολιτισμού της Αιγύπτου εορτάστηκαν οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Αιγύπτου και Κίνας στο Κάιρο στις αρχές Οκτωβρίου 2020. 
   Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Κινέζος Πρέσβης στην Αίγυπτο, Liao Liqiang, ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Πολιτισμού της Αιγύπτου, Hesham Azmy, ο πρώην Πρέσβης της Αιγύπτου στην Κίνα και πολλοί ακόμη αξιωματούχοι και των δύο χωρών. 
   Όπως ανέφερε ο Πρέσβης της Κίνας, Liao Liqiang, «οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτυχθεί σημαντικά και οι αρχηγοί τους έχουν συνεργαστεί για να καταρτίσουν ένα σχέδιο που στοχεύει στην κοινή ανάπτυξη και φέρνει τη συνολική στρατηγική συνεργασία Κίνας – Αιγύπτου σε ένα νέο επίπεδο. Η πανδημία έχει υποβάλει ολόκληρο τον κόσμο σε πρωτοφανείς δοκιμασίες αλλά η πρακτική συνεργασία μεταξύ Κίνας- Αιγύπτου σε ποικίλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτισμού, δεν έχει περιοστεί από αυτήν».     
    Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας οι δύο χώρες δε σταμάτησαν τις πολιτιστικές επαφές αφού οι συμφωνικές ορχήστρες τους παρουσίασαν μια εκπληκτική διαδικτυακή συναυλία ενώ το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Κάιρο πραγματοποίησε διαδικτυακές διαλέξεις και εκθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Οι δύο χώρες αναβάθμισαν τους διμερείς δεσμούς τους στο επίπεδο της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας το 2014 κι έκτοτε έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στις σχέσεις τους. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)