Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στη Σιγκαπούρη ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-26 18:43:31
  • Προβολές:
  • 797

Ταξίδι σε ασιατικές χώρες πραγματοποίησε ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στα μέσα Οκτωβρίου 2020, με τη Σιγκαπούρη να αποτελεί έναν από τους σταθμούς του. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan με τον οποίο συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε όλους τους τομείς. Με την ευκαιρία της 30ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και τη βοήθεια που προσέφερε η μία στην άλλη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Vivian Balakrishnan εξέφρασε την ελπίδα ότι Κίνα και Σιγκαπούρη θα διατηρήσουν τη συνεργασία και τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές και επισκέψεις και θα αποκαταστήσουν τις ανταλλαγές προσωπικού όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 
Από τη μεριά της Κίνας, ο Wang Yi τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συζητήσει με τη Σιγκαπούρη για να ενισχύσει τη διμερή και τριμερή συνεργασία στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά της νέας νόσου και στην προώθηση της δημιουργίας ενός διαύλου για τις ανταλλαγές προσωπικού και ενός πράσινου διαύλου για τα logistics. Οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συμβάλουν επίσης στην αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. 
 Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συντονισμένες προσπάθειες για να διαφυλάξουν τον πολυμερισμό, να στηρίξουν την αλληλεγγύη στη διεθνή κοινότητα στο μέτωπο της αντιμετώπισης του νέου ιού και να ενδυναμώσουν τη σχέση μεταξύ της Κίνας και της Ένωσης Νοτιοανατολικών Ασιατικών Εθνών (ASEAN).
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)