Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η εθνική επέτειος αυξάνει την τουριστική κίνηση

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-16 18:04:10
  • Προβολές:
  • 496

Η Κίνα, έχοντας καταπολεμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πανδημία, έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία των περισσότερων σημείων τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να υποδέχεται ξανά έναν μεγάλο αριθμό εκδρομέων. 
Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, κατά την οποία γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της Κίνας και το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, σημειώσε αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 63.1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία των αρχών του Πεκίνου. Στο διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, 223 αρχαιολογικά μέρη και περιοχές στο Πεκίνο υποδέχτηκαν 13.8 εκατομμύρια επισκέπτες και συγκέντρωσαν 850 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια). 
Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ήταν ο εμπορικός δρόμος Wangfujing, η Nanluoguxiang Lane, που είναι γνωστή για τις τετράπλευρες αυλές και η Λίμνη Shichahai, που έλαβαν 1.57 εκατομμύρια, 1.18 εκατομμύρια και 610.000 τουρίστες αυτήν την περιόδο αντίστοιχα. Επίσης, το Πάρκο Tiantan, γνωστό κι ως «Ναός του Ουρανού», το Θερινό Παλάτι και το Ολυμπιακό Πάρκο του Πεκίνου ήταν τα τρία πρώτα στη λίστα των τόπων με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.  
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)