Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αποδίδουν οι προσπάθειες για εξοικονόμηση φαγητού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-16 18:03:46
  • Προβολές:
  • 716

Μια μεγάλη εκστρατεία έχει ξεκινήσει στην Κίνα τους τελευταίους μήνες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων γύρω από την εξοικονόμηση φαγητού και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται από πολλές απόψεις. 
Τόσο οι πολίτες όσο και οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές εστιατορίων έχουν δώσει ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες της κυβέρνησης καταβάλλοντας προσπάθειες για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού και την προώθηση της φειδούς, γεγονός που έγινε φανερό και κατά τη διάρκεια της 8ήμερης αργίας στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου και του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ. 
Οι εταιρίες catering στην Κίνα έχουν ενθαρρυνθεί να εισαγάγουν μέτρα, τα οποία θα δώσουν ένα τέλος στο πέταμα του φαγητού ενώ παράλληλα θα βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που εκδόθηκε από την αρχή ασφάλειας τροφίμων υπό το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας. 
Οι οδηγίες αυτές περιλαμβάνουν μέτρα που θα πρέπει να ενσωματωθούν σε ολόκληρη τη διαδικασία, από την αγορά των υλικών, την αποθήκευση, την προετοιμασία, το σερβίρισμα και το takeaway. Ήδη πολλές επιχειρήσεις που εφάρμοσαν τις οδηγίες, είδαν πως η συμπεριφορά των καταναλωτών και οι προσπάθειές τους φάνηκαν αποτελεσματικές. 
Έχει υιοθετηθεί η χρήση μικρότερων πιάτων, δίνονται κίνητρα για παραγγελία κατάλληλης ποσότητας φαγητού και δυνατότητα να πάρουν ό,τι περίσσεψε στο σπίτι και πραγματοποιούνται διάφορες καμπάνιες που ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να τρώνε όσο χρειάζονται και να μην παραγγέλνουν υπερβολικές ποσότητες.
                                        (Ελένη Μπίλια)