Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Περισσότερες θέσεις εργασίας για απόφοιτους κολεγίων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-16 18:03:10
  • Προβολές:
  • 466

Μια σειρά πρωτοβουλιών έχει λάβει η Κίνα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για τους νέους απόφοιτους κολεγίων που προέρχονται από φτωχές οικογένειες, αφού μόνο τη φετινή χρονιά έχουν προσφερθεί σχεδόν 200.000 θέσεις απασχόλησης. 
Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας συνεχίζει, μεταξύ άλλων, να διοργανώνει εκθέσεις ενημέρωσης για επαγγελματικά θέματα που απευθύνονται κυρίως σε οικονομικά αδύναμους αποφοίτους ενώ έχει ήδη στείλει πάνω από 280.000 ενημερωτικά μηνύματα με πληροφορίες για εύρεση εργασίας σε κινητά τηλέφωνα. 
Επίσης, όπως ανέφερε ο Wang Hui, αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας, η τεχνολογία των μεγάλων δεδομένων βοήθησε αποφοίτους από 52 φτωχές περιοχές της Κίνας να αναζητήσουν και να βρουν εργασία. Άλλα μέτρα στήριξης της απασχόλησης που έλαβε το υπουργείο είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των πτυχιούχων, η εξατομικευμένη καθοδήγηση απασχόλησης και τα προγράμματα βοήθειας για γονείς.
Στα σχέδια του Υπουργείου το επόμενο διάστημα είναι να συνεργαστεί με το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλειας και άλλα αρμόδια τμήματα έτσι ώστε να συνεχίσει να βοηθά τους άνεργους πτυχιούχους να βρουν δουλειά. 
Η νέα πανδημία δημιούργησε και νέες προκλήσεις στον τομέα της απασχόλησης με την Κίνα να δηλώνει ότι η προώθηση της απασχόλησης των φτωχών αποφοίτων αποτελεί προτεραιότητα.
                                     (Ελένη Μπίλια)