Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σχέσεις Κίνας-Μπαγκλαντέζ σε νέο επίπεδο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-16 18:00:36
  • Προβολές:
  • 491

Με αφορμή την 45η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας-Μπαγκλαντέζ, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον ομόλογό του, Md. Abdul Hamid, ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Μπαγκλαντέζ για να συντονίσει αποτελεσματικότερα τις στρατηγικές των δύο χωρών και να προωθήσει από κοινού την κατασκευή της «Μιας Ζώνης, Ενός Δρόμου» έτσι ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. 
   «Από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών πριν από 45 χρόνια, οι δύο χώρες πάντοτε σέβονταν και αντιμετώπιζαν η μία την άλλη ως ισότιμες, ενισχύοντας την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και εμβαθύνοντας τη συνεργασία που είναι επωφελής και για τους δύο λαούς. Με το ξέσπασμα της πανδημίας έγινε φανερό και το γεγονός ότι οι δύο χώρες πέρασαν μαζί στα δύσκολα, βοήθησαν η μία την άλλη και πάλεψαν μαζί τον νέο ιό, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στη διμερή φιλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρόεδρος. 
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του Μπαγκλαντέζ τόνισε ότι οι σχέσεις Μπαγκλαντέζ- Κίνας αναπτύσσονται ραγδαία και καλύπτουν συνεργασίες σε τομείς που το Μπαγκλαντέζ αποδίδει μεγάλη σημασία. Ο ίδιος εξέφρασε την βαθιά εκτίμησή του για τη συνεχή στήριξη της Κίνας στην κοινωνικο-οικονομική της ανάπτυξη και εξέλιξη, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η στενή και φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να εμβαθύνεται και στο μέλλον.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)