Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο πολιτιστικός τομέας ανθίζει ξανά στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-09 18:04:46
  • Προβολές:
  • 577

Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κίνα και η αποκατάσταση της απασχόλησης και της παραγωγής έφερε και ανάπτυξη στην πολιτιστική βιομηχανία τόσο εκτός όσο και εντός του διαδικτύου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας. 
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, είχαν ανοίξει συνολικά 1162 θέατρα (πάνω από το 53% του συνόλου στη χώρα), πάνω από το 67% των ίντερνετ καφέ και πάνω από το 94% των δημόσιων χώρων που φιλοξενούν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Li Jian, υποδιευθυντής του γραφείου διαχείρισης της αγοράς του σχετικού υπουργείου. Το κοινό έχει πλέον την ευκαιρία να διασκεδάσει σε πάνω από 5.100 χώρους ψυχαγωγίας, σε ποσοστό 33% του συνόλου τους στην Κίνα και να επισκεφθεί πάνω από το 90% των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων με αλυσίδες διασκέδασης. 
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα έσοδα από τη βιομηχανία διαδικτυακού πολιτισμού σημείωσαν αύξηση το πρώτο μισό του 2020 καθώς οι διαδικτυακές παραστάσεις και οι υπηρεσίες διαδικτυακής μουσικής αυξήθηκαν κατά 34% και 18 % αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.