Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

΄΄Ολόκληρος ο κόσμος αυτή τη φορά - Μεσο – Φθινοπωρινό Φεστιβάλ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-10-09 17:59:21
  • Προβολές:
  • 690

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, η διαδικτυακή εβδομάδα πολιτισμού «ολόκληρος ο κόσμος αυτή τη φορά – Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ», μια δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας που χρηματοδοτήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Ανταλλαγών και Συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και αναλήφθηκε από το κέντρο ξένων πολιτιστικών ανταλλαγών της Κίνας και το πολιτιστικό κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή τελετή, φέρνοντας θερμές ευχές για το Φεστιβάλ του Μεσο-Φθινοπώρου στους Κινέζους του εξωτερικού και στους ντόπιους φίλους στην Ελλάδα. 
Την ίδια μέρα, τα διαδικτυακά προγράμματα περιελάμβαναν το τραγούδι: «Ευχόμαστε να έχουν όλοι μακροζωία» που ηχογραφήθηκε από περισσότερους από 60 πολιτιστικούς και τουριστικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Επίσης, η ηλεκτρονική έκθεση ανέδειξε την προέλευση του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά των λαϊκών εθίμων και τον πλούσιο πολιτισμό του Φεστιβάλ μέσω της εικονικής τρισδιάστατης συναρπαστικής έκθεσης που περιελάμβανε ήχο, εικόνα, παιχνίδι, κινούμενα σχέδια και πολλά ακόμη. Έξι σύντομα βίντεο, όπως το «βαμμένο παλιό κουνέλι του Πεκίνου», «παρασκευή καντονέζικου κέικ φεγγαριού» και «γράφοντας το Μεσο- Φθινοπωρινό Φεστιβάλ», αναδεικνύουν ένα μικρό μέρος από τη γοητεία του φεστιβάλ. Μια οπτικο-ακουστική γιορτή που έφεραν οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες του Θιάσου Ανατολικής Μουσικής και Χορού της Κίνας, με τη συναυλία «ανθός ανατολικής τέχνης» και άλλα. Τα υπέροχα προγράμματα μεταδίδουν την ιδιαίτερη πολιτιστική γοητεία του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, δίνοντας τη δυνατότητα στους Κινέζους που βρίσκονται στην Ελλάδα να απολαύσουν μια ιδιαίτερη πολιτιστική γιορτή με τον ερχομό του Μεσο-Φθινοπώρου και να «ανακουφίσουν» τη νοσταλγία τους για την πατρίδα. Παράλληλα, η διαδικτυακή εβδομάδα πολιτισμού δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους της Ελλάδας να γνωρίσουν περισσότερο τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας μέσα από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων.
Οι θεματικές δραστηριότητες με τα ποικίλα χαρακτηριστικά λαμβάνουν τον πολιτισμό ως φορέα, έτσι ώστε το κοινό της Κίνας και της Ελλάδας να συγκεντρωθεί στο «σύννεφο» για να δώσει ο ένας στον άλλον τις ευλογίες του φεστιβάλ και να μεταδώσει τη βαθιά φιλία του κινεζικού και του ελληνικού λαού, δείχνοντας ότι «υπάρχει ένας πιστός φίλος στη θάλασσα, στα άκρα της γης που είναι σαν να είναι γείτονας». 
Η διαδικτυακή εβδομάδα πολιτισμού έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας πολλές ακόμη δραστηριότητες, όπως η ζωντανή συναυλία με τίτλο: «η περιοχή Tianya αυτή τη στιγμή - απολαμβάνοντας τη μουσική στο Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ», ζωντανή συναυλία «Tianya αυτή τη στιγμή - βουνά και ποτάμια • WanliMingyue «εικονική μετάδοση του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, διαδικτυακή μετάδοση της πανσελήνου στην Τianya και διαδικτυακή συναυλία για το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ με τίτλο: «πέντε ήπειροι αγαπούν την Κίνα τον ίδιο μήνα».