Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη δύο αρχαίων τύμβων στην κεντρική Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-25 17:09:33
  • Προβολές:
  • 787

Πάνω από 1800 έτη ιστορίας έχουν οι δύο αρχαίοι τύμβοι που ανακαλύφθηκαν στην πόλη Zixing της επαρχίας Hunan στην κεντρική Κίνα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020. 
Σύμφωνα με το επαρχιακό αρχαιολογικό ινστιτούτο, οι δύο τύμβοι περιείχαν συνολικά πάνω 30 αντικείμενα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ απείχαν ο ένας από τον άλλον 2 μέτρα και ήταν φτιαγμένοι από τούβλα. Από τον έναν από τους τύμβους, που πιθανότατα ανήκε σε άνδρα, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 23 πολιτιστικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων μπρούντζινα αντικείμενα, κεραμικά σελαντόν, είδη κεραμικής και σιδερένια μαχαίρια ενώ στον άλλον τύμβο βρήκαν χάλκινα κέρματα, είδη κεραμικής και κεραμικά σελαντόν. 
«Η ανακάλυψη των δύο τύμβων παρέχει σημαντικές πληροφορίες στην επιστήμη της αρχαιολογίας για τη μελέτη των ταφικών εθίμων, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην περιοχή νότια του Ποταμού Yangtze εκείνη την περίοδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Shen Jiang, ερευνητής του επαρχιακού ινστιτούτου αρχαιολογίας και έρευνας των πολιτιστικών κειμηλίων  της Hunan.