Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

6ος γύρος συζητήσεων μεταξύ Κίνας- Ινδίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-25 17:05:21
  • Προβολές:
  • 787

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, Κινέζοι και Ινδοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι διεξήγαγαν τον 6ο γύρο συζητήσεων σε επίπεδο διοικητών, όπως ανακοίνωσε ο Wu Qian, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας. 
Οι δύο πλευρές είχαν μια ειλικρινή και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταθεροποίηση της κατάστασης κατά μήκος της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (LAC) στα σύνορα Κίνας-Ινδίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από κοινού από τις δύο πλευρές. 
Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να εφαρμόσουν πιστά τη σημαντική συναίνεση των ηγετών των δύο χωρών, να ενισχύσουν την επιτόπου επικοινωνία και την επαφή, να αποφύγουν τις παρανοήσεις και τον εσφαλμένο υπολογισμό, να σταματήσουν να προσθέτουν στρατεύματα στην πρώτη γραμμή και να αποφύγουν ν΄ αλλάξουν μονομερώς την επιτόπια κατάσταση ή να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν την κατάσταση.
   Σύμφωνα, τέλος, με την ανακοίνωση τύπου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα τον 7ο γύρο συζητήσεων, να λάβουν πρακτικά μέτρα για να διαχειριστούν σωστά τα επιτόπια ζητήματα καθώς και να διατηρήσουν από κοινού την ειρήνη και την ηρεμία στις παραμεθόριες περιοχές.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)