Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κίνας - Ουρουγουάης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-23 17:15:30
  • Προβολές:
  • 459

Την προθυμία της Κίνας να εισαγάγει περισσότερα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αγαθά υψηλής προστιθέμενης αξίας από την Ουρουγουάη που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αγοράς και προωθούν ενεργά νέους τομείς ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και το εμπόριο υπηρεσιών, εξέφρασε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Πρόεδρο της Ουρουγουάης, Luis Lacalle Pou. 
Ο Πρόεδρος της Κίνας, αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που συνήφθησαν επίσημα το 2016, τόνισε ότι η πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών ενισχύεται συνεχώς και η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς αποδίδει καρποφόρα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο στον κόσμο και θα προωθήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοτίβο στο οποίο οι εγχώριες και ξένες αγορές θα ενισχύουν η μία την άλλη, με την εγχώρια αγορά να είναι ο βασικός παράγοντας. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι δύο χώρες θα πρέπει να προωθήσουν την υψηλής ποιότητας κοινή κατασκευή της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και να ενισχύσουν τις διμερείς ανταλλαγές και τη συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και ο αθλητισμός. 
Ήδη, από την έναρξη της πανδημίας, οι δύο χώρες έχουν κάνει φανερή την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να στηρίξουν η μία την άλλη τόσο υλικά όσο και ηθικά, με την Κίνα να θεωρεί πως η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα. 
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης εξέφρασε τη χαρά του για την προθυμία της Κίνας να επεκτείνει την εισαγωγή προϊόντων και την ελπίδα του ότι η οικονομική συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο χωρών θα μπορέσει να αξιοποιηθεί πλήρως, οι διμερείς σχέσεις να ενισχυθούν και η συνεργασία σε τομείς όπως τα γεωργικά προϊόντα, οι υποδομές και η καινοτομία να προωθηθεί. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)