Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ρομπότ «πιάνουν δουλειά» σε εμπορικά κέντρα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-11 18:35:34
  • Προβολές:
  • 589

Πάνω από 7.000 ρομπότ σε σχεδόν 1.000 εμπορικά κέντρα και αγορές σε 32 πόλεις της Κίνας έχουν τοποθετηθεί από την κινεζική εταιρία τεχνολογίας Cheetah Mobile με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νέων στον τομέα των αγορών σε φυσικά καταστήματα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άρθρο της ChinaDaily. 
Τα ρομπότ της συγκεκριμένης εταιρίας διαθέτουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες καθώς μπορούν να αναγνωρίσουν τους καταναλωτές εντοπίζοντας τα πρόσωπά τους, να τους προσελκύσουν στα καταστήματα μέσω φωνητικής αλληλεπίδρασης, να παρέχουν βοήθεια στην πλοήγηση, να καταγράφουν την ανταπόκρισή τους και να μοιράζουν κουπόνια. Η ανάγκη για συμμετοχή των ρομπότ στα εμπορικά κέντρα δημιουργείται κυρίως από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών είναι νέοι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία που χρειάζονται νέες μεθόδους προσέλκυσης του ενδιαφέροντός τους ειδικά στον τομέα των αγορών. 
Η ύπαρξη των ρομπότ αναμένεται πως θα βοηθήσει τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα λιανικής να απευθυνθούν πιο στοχευμένα στους καταναλωτές και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ.