Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εύσημα στην Κίνα για τον περιορισμό της πανδημίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-11 18:30:39
  • Προβολές:
  • 765

Τα συγχαρητήριά του στην Κίνα για τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε ο Εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα, Δρ. Gauden Galea στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τη συνεργασία στον τομέα της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Διεθνούς Έκθεσης για το Εμπόριο των Υπηρεσιών στο Πεκίνο την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020. 
«Εκτιμώ την εμπειρία της Κίνας και το γεγονός ότι οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν πολύ νωρίς τη γενετική ακολουθία του νέου κορωνοϊού και προσέφεραν πολλές σημαντικές επιστημονικές γνώσεις σε δημοσιευμένες μελέτες που σχετίζονται με τη νέα νόσο. Οι προσπάθειες αυτές προσέφεραν απαραίτητες προκαταρκτικές γνώσεις για την επιδημία και πληροφορίες για τα κλινικά χαρακτηριστικά και τα μέτρα περιορισμού της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Gauden Galea. 
Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία έχουν επηρεάσει όλον τον κόσμο και γι’αυτό απαιτείται συνεργασία και συντονισμός της διεθνούς κοινότητας έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο νέος ιός και οι συνέπειές του στις κοινωνίες. Με αυτόν τον γνώμονα, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα απομάκρυνσης των φραγμών στο σύστημα υγείας διότι «δεν είναι δυνατόν μια χώρα μόνη της να αντιμετωπίσει την επιδημία αλλά απαιτείται περισσότερη συνεργασία, παγκόσμια επικοινωνία και ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε αυτή τη μάχη». Σύμφωνα με τον ίδιο, βέβαια, η Κίνα αποτελεί μια από τις χώρες που πρωτοστατούν διεθνώς στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου και ήδη έχει σημειώσει σπουδαία πρόοδο. 
Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον νέο ιό και αντιμετώπισε πρώτη τις δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα έδωσε χρόνο στις υπόλοιπες χώρες να συνειδητοποιήσουν τη νέα κατάσταση και αξιοποιώντας την εμπειρία και τις πληροφορίες που είχαν από την Κίνα, να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την «υποδοχή του ιού» στην κοινωνία τους.                  (Ελένη Μπίλια)