Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ZTE Βαλκανίων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:31:30
  • Προβολές:
  • 1022

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΖΤΕ Βαλκανίων, Wang Jianbo συναντήθηκε στις 25 Αυγούστου 2020 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συζητήσεις και αντάλλαξαν απόψεις με κυρίαρχο θέμα τις αυξανόμενες επενδύσεις της ΖΤΕ στην Ελλάδα. Ο Wang Jianbo συγκεκριμένα παρουσίασε τα πρόσφατα επιτεύγματα της εταιρίας στον Έλληνα Υπουργό και εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής αναμόρφωσης. Δήλωσε επίσης την επιθυμία της εταιρίας να συμμετάσχει ενεργά στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακών έργων στην Ελλάδα. 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι η καινοτομία στην τεχνολογία των ψηφιακών τηλεπικοινωνιών θα διαδραματίσει έναν ζωτικό ρόλο στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη. Γι’αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μια σειρά πολιτικών που θα στοχεύουν στη βελτίωση του επιπέδου των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στη χώρα και στην προώθηση της οικονομίας της. 
Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην περσινή επίσκεψή του στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Σαγκάης όπου παρακολούθησε και τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΖΤΕ, ο οποίος έδειξε εμπιστοσύνη και θετική διάθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα. 
«Τα επιτεύγματα της ΖΤΕ στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά. Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που παρέχει η ΖΤΕ για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Καλωσορίζω τις κινεζικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας που εκπροσωπούνται από τη ΖΤΕ να συμμετάσχουν στην κατασκευή των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών και ελπίζω ότι η ΖΤΕ θα αδράξει την ευκαιρία να ενισχύσει το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιοποίσης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός.