Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη κειμηλίων σε ανακτορικό σύμπλεγμα στη Χi’an

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 18:37:05
  • Προβολές:
  • 304

Περίπου 780 κειμήλια από τα ερείπια του ανακτορικού συμπλέγματος Beigong ανακαλύφθηκαν στο κεντρικό τμήμα της αρχαίας πρωτεύουσας Chang’an της Δυναστείας Han, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Xi’an, πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi στη βορειοδυτική Κίνα.
Στο ανακτορικό σύμπλεγμα, που χτίστηκε περίπου 2.000 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της Δυτικής Δυναστείας Han (202 π.Χ- 8 μ.Χ) ανακαλύφθηκε ο μεγάλος αυτός αριθμός κειμηλίων που περιλαμβάνει οικοδομικά υλικά, όπως πλίνθους, ψηφίδες, σωλήνες αποχέτευσης καθώς και δοχεία, κουτιά, πιθάρια, ανέμες αργαλειού και άλλα οικιακά αντικείμενα, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. 
Σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, το παλάτι αυτό, που κάλυπτε μια έκταση 1.06 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων είχε κατοικηθεί κάποτε από τις αυτοκράτειρες και τις παλλακίδες στη Δυναστεία Han ενώ τα ερείπιά του ανακαλύφθηκαν το 1990. 
Όπως ανέφερε ο Xu Longguο, ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας, η ανακάλυψη αυτών των κειμηλίων παρέχει σημαντικά εργαλεία για τη μελέτη της ιστορίας του ανακτορικού συμπλέγματος και τις συνθήκες παραγωγής και ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα αντικείμενα αυτά θα προσφέρουν σημαντικά στοιχεία για την κατανόηση της ανάπτυξης της περιοχής από την εποχή της Δυναστείας Han.