Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Σινο - Φιλιππινέζικη έκθεση ζωγραφικής στη Μανίλα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-04 17:15:47
  • Προβολές:
  • 346

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Μανίλα εγκαινιάστηκε η Σινο-Φιλιππινέζικη Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Σε αρμονία με τη Φύση» στις 28 Σεπτεμβρίου 2019. 
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται συνολικά 65 ζωγραφικοί πίνακες φιλοτεχνημένοι από πέντε Φιλιππινέζους και πέντε Κινέζους καλλιτέχνες με σκοπό να ενισχυθούν περαιτέρω οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Μέρος των καλλιτεχνικών έργων αποτελούν και εκείνα που δημιούργησαν οι ζωγράφοι των δύο χωρών κατά τη διάρκεια ενός κοινού τους ταξιδιού στην Επαρχία Palawan των νότιων Φιλιππίνων τον Σεπτέμβριο. 
Όπως ανέφερε ο Joselito Campos, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μητροπολιτικού Μουσείου Manila στην τελετή έναρξης της έκθεσης: «Αυτό είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια της καλλιτεχνικής συνάντησης μεταξύ των Κινέζων και των Φιλιππινέζων και αναμένεται ότι θα ενθαρρύνει την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πολιτισμών».
Η συνεργασία των δέκα αυτών καλλιτεχνών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Κίνα και να επισκεφθούν την περιοχή Lining της επαρχίας Hunan, όπου θα δημιουργήσουν καλλιτέχνους πίνακες, τους οποίους θα εκθέσουν τον Οκτώβριο στην κινεζική περιοχή Shenzhen, της επαρχίας Guangdong.