Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Κινέζοι ιατροί βοηθούν ασθενείς στο Uzbekistan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-04 17:11:22
  • Προβολές:
  • 559

Φιλανθρωπική δράση με σκοπό να ανακουφιστούν ασθενείς με παθήσεις των ματιών στο Uzbekistan πραγματοποιείται από Κινέζους γιατρούς και εθελοντές από τις 3 Οκτωβρίου 2019. 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κοινής φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Κίνας- Uzbekistan, άτομα με πολύ χαμηλά εισοδήματα που ζουν σε αγροτικές περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να θεραπευτούν από παθήσεις των ματιών, τις οποίες δε θα άντεχαν οικονομικά να καλύψουν. 
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης με τίτλο: «Η αγάπη και το φως πηγαίνουν στο Uzbekistan» θα διεξαχθούν 200 εγχειρήσεις αφαίρεσης καταρράκτη στο Εξειδικευμένο Επιστημονικό και Πρακτικό Ιατρικό Κέντρο για την Μικροχειρουργική του Ματιού στην περιοχή Tashkent του Uzbekistan, σύμφωνα με ανακοίνωση του Zhang Hongping, διοργανωτή της δράσης. 
Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία δεν είναι η πρώτη που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο χωρών καθώς, όπως ανέφερε ο Tursunali Kuziev, συντονιστής του προγράμματος από την πλευρά του Uzbekistan: «Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου 100 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καταρράκτη και προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, είχαν την ευκαιρία να δουν ξανά τον κόσμο χάρη στους Κινέζους φίλους μας». 
Η δράση αυτή αναμένεται ότι θα δημιουργήσει μια γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αποδεικνύει και τη δυναμική ανάπτυξη της πολυεπίπεδης και μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο κρατών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος διπλωμάτης Jin Yulong.