Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Συνάντηση του Κινέζου Αντιπροέδρου με την Πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-04 16:38:48
  • Προβολές:
  • 440

Στο Πεκίνο συνάντησε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Wang Qishan την Πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης, Maha Chakri Sirindhorn κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε η δεύτερη στην Κίνα. 
Όπως ανέφερε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος, η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη αξία στην παραδοσιακή της φιλία με την Ταϊλάνδη και τη βασιλική οικογένεια της χώρας και είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές. Παράλληλα, επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία και τις επαφές σε διάφορους τομείς και των δύο χωρών, έτσι ώστε να ωφεληθούν κι οι δύο λαοί. 
Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης στην Κίνα σηματοδοτήθηκε επίσης από την απονομή του «Μεταλίου Φιλίας της Κίνας» στην ίδια. Το μετάλιο αυτό απονομήθηκε σε μόλις έξι εκπροσώπους ξένων χωρών την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 με την Πριγκίπισσα Maha Chakri Sirindhorn να είναι μια από αυτούς. «Το μετάλλιο αυτό αναπαριστά την αναγνώριση από μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και του κινεζικού λαού της εμφανούς συμβολής που έχει πραγματοποιήσει η πριγκίπισσα στη φιλία των δύο χωρών και αναδεικνύει το γεγονός ότι οι Κινέζοι και οι Ταϊλανδέζοι είναι μια οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Αντιπρόεδρος.
Από την πλευρά της Ταϊλάνδης, η Πριγκίπισσα εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και την ευγνωμοσύνη της για τη λήψη του Μεταλίου Φιλίας. Συμπλήρωσε δε ότι η βασιλική οικογένεια της χώρας της στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και είναι πρόθυμη να συνεχίσει την προώθηση της φιλίας και της πρακτικής συνεργασίας. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)