Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ναρέντα Μόντι ενισχύουν την τριμερή συνεργασία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 20:25:30
  • Προβολές:
  • 543


Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ινδίας συμφώνησαν ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι σε ανεπίσημη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της Συνόδου των 20 στο Μπουένος Άιρες. 
Οι αρχηγοί των τριών χωρών είχαν μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη συνεργασία τους και αποφάσισαν την ενίσχυση του συντονισμού και της προσπάθειας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία είναι πολύ σημαντικές χώρες με ιδιαίτερη επιρροή, έχουν κοινά ενδιαφέροντα και παρόμοιους στόχους ανάπτυξης, ενώ φέρουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για το μέλλον των χωρών τους αλλά και όλου του κόσμου. 
Σύμφωνα με τον Κινέζο Πρόεδρο τα τελευταία δέκα χρόνια οι τρεις χώρες έχουν διεξάγει ενεργό τριμερή διάλογο και συνεργασία στο πνεύμα της ειλικρίνειας, της ενότητας, της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, έχοντας σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. Ο ίδιος ζήτησε από την Ρωσία και την Ινδία να βελτιώσουν περαιτέρω την τριμερή συνεργασία, δεδομένων των νέων διεθνών προκλήσεων, να υποστηρίξουν μια νέου τύπου διεθνή επαφή και να ενισχύσουν την εδραίωση της αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης. 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κάλεσε τις τρεις χώρες να αφιερωθούν στην οικοδόμηση ενός δικαιότερου και πιο αμερόληπτου διεθνούς συστήματος, που θα προωθεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. 
Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας τόνισε ότι η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία, ως σημαντικές οικονομίες του κόσμου έχουν την ευθύνη να διατηρήσουν στενή επικοινωνία, να διαφυλάξουν τον πολυμερισμό και να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην εποπτεία της διεθνούς και τοπικής σταθερότητας.