Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Κινεζικός ραδιοφωνικός σταθμός στο Ντουμπάι

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:54:02
  • Προβολές:
  • 1019


Ένας νέος κινεζικός ραδιοφωνικός σταθμός με τίτλο: «Ο ήχος του Δράκου στο Ντουμπάι», εγκαινιάστηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 στο Ντουμπάι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Arabian Radio Network (ARN) σε συνεργασία με την Ηala China, -μια κοινή πρωτοβουλία του ομίλου Meraas, που βρίσκεται στο Ντουμπάι, και της κυβερνητικά ελεγχόμενης Dubai Holding-, δημιούργησαν αυτόν τον σταθμό στα πλαίσια των γενικότερων στόχων της Hala China για ενδυνάμωση των οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ντουμπάι. Η πρωτοβουλία της Hala China επιδιώκει να ωθήσει τη συνεργασία των δύο χωρών και στον τομέα των επενδύσεων, που μπορούν να γίνουν μεταξύ των δύο χώρων.
Ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός θα εξυπηρετεί πάνω από 200,000 κατοίκους, που ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAM, πάνω από 4,200 εταιρίες από την Κίνα λειτουργούν στον Κόλπο του Αραβικού κράτους.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία πρόκειται να φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sheikh Majid Al Mualla, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διευθυντών της Hala China, «Εστιάζουμε στους βασικότερους κινητήριους τομείς για τους Κινέζους κατοίκους και επισκέπτες στο Ντουμπάι, συμπεριλαμβάνοντας τον πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά, την άνεση, την ψυχαγωγία, τα είδη πολυτελείας στο λιανικό εμπόριο και τη δημιουργία ενός νέου ραδιοφωνικού σταθμού. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα έχει οφέλη σε όλους αυτούς τους τομείς. 
Είμαστε βέβαιοι ότι η παροχή εμπειριών και υπηρεσιών, όπως τηλεφωνικές γραμμές άμεσης σύνδεσης στα μανδαρινικά κινέζικα, υπαλλήλους στα ξενοδοχεία, που θα τους εξυπηρετούν και ο νέος ψηφιακός κινεζικός ραδιοφωνικός σταθμός, θα έχει ως αποτέλεσμα οι Κινέζοι επισκέπτες και κάτοικοι να νιώσουν πιο ευπρόσδεκτοι στο Ντουμπάι και να δεθούν περισσότερο με τη χώρα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24ωρος ραδιοφωνικός σταθμός θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις συσκευές android και iOs με το «κατέβασμα» της εφαρμογής “Dubai Dragon”, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Κινέζους να ενημερώνονται και να ψυχαγωγούνται στη γλώσσα τους ανά πάσα στιγμή.