Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

H IPO της Xiaomi προετοιμάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-30 21:17:19
  • Προβολές:
  • 465
«Πολύφερνη νύφη» για 7 επιχειρηματικούς ομίλους αμερικανικών και κινεζικών συμφερόντων αποτελεί η εταιρία υψηλής τεχνολογίας Xiaomi, καθώς σκοπεύει να προβεί σε δημόσια διάθεση μέρους των μετοχών της.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι ο αμερικανικός όμιλος επεξεργαστών Qualcomm, η κινεζική εταιρία ταχυμεταφορών SF Express, η κιεζική εταιρία κινητής τηλεφωνίας China Mobile, ο κινεζικός κρατικός όμιλος επεμδύσεων CICFH Entertainment κι η κινεζική κρατική εταιρία China Merchants. Υποστηρίζεται ότι η Xiaomi, που δραστηριοποιείται τόσο στην κατασκυευή κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και άλλων συσκευών, όσο και στη δημιουργία εφαρμογών, είναι η «πρώτη εταιρία του Ιnternet των πραγμάτων στον κόσμο». Απευθύνεται ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που εισερχόμενη στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή της από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εστιάζει το ενδιαφέρον της σε διαφορετικές συσκευές, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους.
Τη 2η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 50 τεχνολογικά εξυπνότερων εταιρίων κατέλαβε η Xiaomi το 2015, σύμφωνα με το περιοδικό «Τεχνολογική Επιθεώρηση» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέτης. Ενώ το 2017 βρέθηκε στην 4η θέση, όπως αναφέρεται σε στοιχεία της Counterpoint Research, καθώς διπλασίασε τις πωλήσεις της σε έξυπνα κινητά στη διεθνή αγορά.
Μετά από 8 χρόνια λειτουργία της, η εταιρία, που ξεκίνησε ως μια νεοφυής επιχείρηση από 8 άτομα με τον νυν επικεφαλής της Τζουν Λέι και τους συνεργάτες του, που επαγγελματικά είχαν δραστηριοποιηθεί στην Google, στη Microsoft και στη Μotorola, προγραμματίζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι η Xiaomi στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας εγγραφής της, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν περίπου 2,18 δισεκατομμύρια μετοχές, έχει οριοθετήσει την τιμή της κάθε μετοχής της από 2,17 έως 2,80 δολάρια. Με την αξία της Xiaomi να κειμένεται από τα 55 μέχρι τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, η συγκεκριμένη IPO χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εισαγωγή της αρχικά στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στο οποίο θα ακολουθηθούν νέοι κανόνες για την προσέλκυση μεγάλων ομίλων της υψηλής τεχνολογίας – και στη συνέχεια του Πεκίνου, στοχεύει στη συγκέντρωση 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ας σημειωθεί ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των χρηματιστηρίων του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης, του Πεκίνου, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε υψηλούς ρυθμούς έντασης.
Η παγκόσμια αγορά , - στην οποία η Xiaomi, κατέχει το μερίδιο του 6%, αν και η παρουσία της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι πολύ μικρή-, είναι η επόμενη πρόκληση για την εταιρία. Άλλωστε στο ενεργητικό της καταγράφει σειρά επιτυχιών! Το 2011 παρουσίασε το πρώτο έξυπνο Xiaomi αξίας 305 δολλαρίων, πουλώντας στην Κίνα το 2013 περισσότερα από ό,τι I-phone,  ενώ το 2014 ήταν πρώτο σε πωλήσεις στη χώρα.