Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  > ΝΕΑ  > 查看详情

Την αθηροσκλήρωση καταπολεμά το πράσινο τσάι

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-23 21:00:28
  • Προβολές:
  • 304
Η ουσία EGCG (Epigallocatechin-3-gallate), που υπάρχει στο πράσινο τσάι δρα δυναμικά κατά της αθηροσκλήρωσης, του εμφράγματος και του εγκεφαλικού. Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Biological Chemistry, από την ερευνητική ομάδα των πανεπιστημίων του Λάνκαστερ και του Λιντς, η ουσία EGCG, - που ερευνάται και για τη δραστική ικανότητά της κατά του Αλτσχάιμερ – είναι σε θέση να διαλύσει τις δυνητικά επικίνδυνες πλάκες, που δημιουργούνται μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.
  Ειδικότερα, η αθηροσκλήρωση προκαλείται από το σχηματισμό πλάκας μέσα στις αρτηρίες από λιπώδη υλικά. Πρόκειται για έναν παράγοντα, που προκαλεί μείωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο. Σε προχωρημένο στάδιο, η απολιποπρωτείνη Α1 (apo A-1), που αποτελεί συστατικό της χοληστερίνης, μπορεί να προξενήσει εναποθέσεις αμυλοειδούς, όπως ακριβώς στον εγκέφαλο ασθενών με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αυτές οι συσσωρεύσεις της απολιποπρωτείνης δημιουργούνται μέσα στις αθηροσκληρωτικές πλάκες, που αυξανόμενες σε μέγεθος περιορίζουν ακόμα περισσότερο τη ροή του αίματος. Στην περίπτωση αυτή οι αθηρωτικές πλάκες γίνονται πιο ασταθείς με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος θρομβώσεων (έμφραγμα, εγκεφαλικοί κ.α.)